BEAT The Traffic

In gesprek met Arie Boere over de Beat the Traffic Challenge

Fietsen 10 Sep 2024 , door
Ilse Loodema

Tijdens de Beat the Traffic challenge moedigen Arval BNP Group en BEAT Cycling Club iedereen aan om wat vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan. Met als doel om in de komende zes maanden net zoveel kilometers af te leggen als de afstand naar de maan. Inmiddels doen er al ruim 600 deelnemers mee en levert iedereen een geweldige bijdrage. Maar wie zijn deze deelnemers en waarom doen zij mee met deze challenge? We spraken er een aantal die tot nu toe de meeste kilometers hebben afgelegd, een fantastische prestatie!

In gesprek met Arie Boere

Aantal gefietste kilometers: 1282 kilometer

Waarom doe je mee aan de challenge?

“Ik vind het een heel leuk initiatief vanuit de werkgever om op deze manier nog meer gemotiveerd te worden om te gaan fietsen. Voor mij is deze challenge niet direct een middel om nog meer te gaan fietsen dan ik al deed. In mijn vrije tijd fiets ik ook regelmatig op de racefiets. Als ik het niet vergeet, probeer ik ook dan al mijn kilometers vast te leggen in de app.”

Heb je door deze challenge je reisgewoonten aangepast?

“Nee, ik fietste altijd al naar mijn werk. Een enkele reis is 14 kilometer dus die leg ik graag af op mijn race- of elektrische fiets waar de werkgever uitstekende faciliteiten voor biedt. Ik vind het ook leuk om op deze manier een soort onderlinge competitie te hebben onder de collega’s. Tijdens de corona-periode zaten we al samen met collega’s in een poule om zoveel mogelijk kilometer te wandelen. Als ik dan zag dat een collega net wat meer had gelopen, motiveerde dit weer om nog een stukje te wandelen. Wat dat betreft is het bijna jammer dat er zoveel mensen meedoen aan de BEAT the traffic campagne, je bent een beetje het overzicht kwijt met je directe collega’s, wat ook maakt dat de onderlinge competitie niet zo hevig is.”

Wanneer pak je de fiets? (denk aan boodschappen, naar werk, etc.)

“Ik heb ook een leaseauto, maar deze staat voornamelijk voor de deur. Uiteraard gebruik ik de auto voor langere zakelijke ritten die niet met de fiets kunnen, langere afstanden of wanneer we met het gezin op pad gaan. Voor alle zaken in de buurt neem ik wel zo veel mogelijk de fiets. Naast mijn woon-werkafstand doe ik ook het liefste boodschappen met de fiets. Fietsen geeft mij rust, ik zie het als een stukje mindset. Wanneer ik vertrek op het werk, weet ik dat ik onafhankelijk aan drukte een halfuur later thuis ben. Dat zorgt ook voor grip op mijn planning.”

Wat is tot nu toe je leukste fietsherinnering tijdens de Beat the Traffic Challenge?

“Voor mij was de aftrap van de campagne één van de leukste momenten tot nu toe. Samen met een aantal collega’s van Arval en de wielerclub BEAT hebben we een tourrit georganiseerd op de racefiets. Samen met een aantal professionele wielrenners en 25 collega’s hebben we op deze manier de campagne afgetrapt. Heel leuk dat de professionele renners erbij waren, op die manier begeleidden zij de tocht als een soort kleine workshop. Om samen de eerste kilometers te fietsen voor de campagne was echt heel leuk.”

Ben jij net als Arie dol op fietsen of ben je geïnspireerd geraakt door zijn verhaal om vaker de fiets te pakken, doe dan mee met de challenge! Download de Toertje app en fiets samen met de rest van Nederland naar de maan.

Lees meer toon minder