Micromobiliteit Arval

Het is lente: stap over op micromobiliteit

Mobiliteit 22 Mar 2022 , door
Annemarie Wolbers

Nu het weer steeds beter wordt, is het ook tijd om eens na te denken over hoe jij of je medewerkers naar kantoor komen. Bied je bijvoorbeeld meer opties aan dan alleen een auto? Met micromobiliteit bied je je medewerkers meer flexibiliteit en ben je als organisatie ook nog eens duurzaam en kostenbesparend bezig.

Wat is micromobiliteit?

Met micromobiliteit bedoelen we alle (elektrische) fietsen, scooters, steps en andere voertuigen voor een korte afstand. Meestal zijn deze bedoeld voor het vervoer van één of hooguit twee personen. En in sommige gevallen zelfs goederen. Het grote voordeel van micromobiliteit is dat je op praktisch alle locaties komt. Ook op plekken waar je met de auto of OV lastig kunt komen. Bijvoorbeeld midden in een stadscentrum of op afgelegen locaties. Micromobiliteit betekent flexibiliteit én duurzaamheid.

 

Welke vormen van micromobiliteit zijn er?

Er komen bijna ieder jaar nieuwe vormen van micromobiliteit bij. Op dit moment vallen onderstaande vervoersmiddelen onder micromobiliteit.

  • (Elektrische) fietsen / e-bikes;
  • Speed pedelecs / speedbikes;
  • (Elektrische) steps / e-steps;
  • (Elektrische) scooters / e-scooters;
  • Light Electric Vehicles (LEV’s). Lichte elektrische voertuigen met drie of vier wielen.

 

Waarom micromobiliteit?

Micromobiliteit is duurzaam, biedt flexibiliteit aan je werknemers en zorgt voor een verlaging van de CO2-footprint van je onderneming. Het is een goede manier om je werknemers wat extra te bieden, zonder dat je daar te veel voor betaalt. Dit komt bijvoorbeeld doordat het voordeliger is op korte afstanden, je geen parkeergeld betaalt in de stad en onderhoud goedkoper is. Daarnaast geldt er een lagere bijtelling en kun je profiteren van veel belastingvoordeel (KIA-,MIA- en VAMIL-regeling). Maar de belangrijkste reden is natuurlijk dat de (elektrische) fiets of step een gezondere optie is voor werknemers.

 

Hoe past dit in je mobiliteitsbeleid?

Micromobiliteit is gemakkelijk op te nemen in je mobiliteitsbeleid. En via Arval Mobility Link regel je gemakkelijk alles met eventuele vergoedingen en toeslagen. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat je medewerker alleen reiskostenvergoeding krijgt als die met de auto naar kantoor komt. Dit kan je medewerker per dag regelen en hoeft niet van tevoren worden opgegeven.

Meer weten over Arval Mobility Link?

Webinar mobiliteit

 

Micromobiliteit voor je onderneming

Met bovenstaande voertuigen bied je je werknemers meer flexibiliteit als het aankomt op vervoer. Maar hoe zit het met het vervoer van spullen? Daarvoor is er de e-Cargo bike. Een handige bakfiets waarbij de bak niet voorop, maar achterop zit. Hierdoor kun je gemakkelijk je goederen vervoeren binnen een lage emissiezone of in een autoluw stadscentrum.

Tip: moet je een lange afstand rijden en daarna in een stadcentrum je goederen leveren? Zet de e-cargobike achterin een busje en parkeer nét buiten het centrum. De laatste kilometers leg je op de fiets af. Handig omdat steeds meer gemeentes af willen van voertuigen met een verbrandingsmotor in de binnenstad. Lees hier meer over op opwegnaarzes.nl.

Lees meer toon minder