Heeft jouw organisatie meer dan 100 mensen in dienst? Dan ben je verplicht om te registreren hoe je medewerkers zich voor hun werk verplaatsen. Het doel daarvan is om 1,5 megaton aan CO2-uitstoot van grote bedrijven te besparen. De registratie helpt met het verkrijgen van de inzichten op de CO2-uitstoot van het woon-werkverkeer van de medewerkers van deze grote bedrijven.
Je moet echt álles noteren over de kilometers van je medewerkers
De kilometers die jouw medewerkers voor hun werk afleggen moet je straks uitsplitsen naar woon-werkmobiliteit en zakelijke mobiliteit. Onder woon-werkmobiliteit vallen alle reizen tussen het huisadres van de medewerker en de werklocatie. Alle andere zakelijke reizen vallen onder zakelijke mobiliteit.
Maar dat is niet het enige. Je moet van al die kilometers ook nog eens precies weten met welk vervoermiddel en welk brandstoftype ze zijn afgelegd. Ook alle gefietste en gelopen kilometers moet je registreren. Gelukkig hoef je niet zelf uit te rekenen hoeveel kilometers jouw medewerkers met het openbaar vervoer hebben gereisd. Daarvoor volstaat het totaal bestede bedrag in euro’s.
Vanaf 1 juli 2024 moet je administratie op orde zijn
Waarschijnlijk heb je dit allemaal al lang zien aankomen. Maar ben je al klaar voor 1 juli 2024? Je moet straks enorm veel informatie registreren over de kilometers die jouw medewerkers voor hun werk afleggen. Gelukkig is dat met Arval Mobility Link een piece of cake. Je medewerkers registreren al hun kilometers in een handomdraai in de app. Jij trekt vervolgens met één druk op de knop alle gegevens uit het systeem die je nodig hebt.
►Bekijk het webinar over Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit
Als werkgever dien je op uiterlijk 30 juni 2025 te voldoen aan de rapportageverplichting over 2024. Dan moet je alle bovenstaande gegevens invullen op het digitale formulier van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. We helpen je graag om relaxt naar dat moment toe te leven.